ennek az isteni (és istenien egyszerű) süticsodának kivételesen a fantázia neve is teljesen találó, (nem úgy mint a rigó jancsinak, vagy a császár morzsának) hiszen pontosan addig kell sütni, amíg kívül szilárd piskóta lesz, belül pedig isteni forró csokikrém.
igen, tudom, hogy 3 soron belül 3x hangzott el az a bizonyos i-betűs minősítés, de aki megkóstolja, az megérti, hogy miért.
így készül:
egyébként pedig fagyival (akár banán fagyival) érdemes tálalni, úgy lesz igazán "mmmmmm..."
igen, tudom, hogy 3 soron belül 3x hangzott el az a bizonyos i-betűs minősítés, de aki megkóstolja, az megérti, hogy miért.
![]() |
itt nagyjából látszik, hogy milyen is forró folyékony "lávabelsővel" és finom hideg fagyival(, meg a gyönyörű kistányérral. ) |
így készül:
- összekészítjük az alapanyagokat:
1 egész meg egy fél tojás (itt ismét lehet bravúrozni a fél tojás megoldásával), méghozzá a sárga fele.
2 ek. cukor
2 ek. liszt
6 dkg "kockaRáma"
1 tábla étcsoki
1 lapos ek. kakaópor (nem az instant, cukrozott, hanem a cicás-keserű)
1 kk. chili por
1 kk fahéj
1 tasak vanilliáscuki - elszaladunk a sarki boltba, mert valamit tuti elfelejtettünk beszerezni hozzá
- ha minden alapanyag megvan, a csokit, a vajjal és a fűszerekkel víz gőz fölött összeolvasztom, összekeverem,
- közben a robotgépben már roboghat a másfél tojás meg a cukor, vanilliáscukor
- ha kész, beleöntöm a csoki-vaj-fahéj-chili keveréket, és elkutyulom, azután kanalanként hozzákeverem a lisztet illetve a kakaót is.
- 220 fokra előmelegítem a sütőt,
- kivajazott-lisztezett, apró kerámia edénybe/jénai tálba töltöm (tűzálló bögre is jó) és mehet sülni.
- 10 perc után érdemes hústűvel megszúrni, ha kívül van már kb 1 centi vastag piskóta, belül pedig még krémes, és ragad, akkor pont jó. egyébként ez a legnehezebb része, eltalálni, hogy mikor is van készen.
ha túlsül, piskótaként is nagyon finom.
"pózolj sütőben" |
egyébként pedig fagyival (akár banán fagyival) érdemes tálalni, úgy lesz igazán "mmmmmm..."
bátran ajánlom kipróbálásra. nálunk nagyon bevált, és a népszerűségnek köszönhetően gyakran pózol istenifinomnyammnyammsüti a sütőben.
VálaszTörlés