tegnap valami sokkal minőségibb sütögetésre készültem, amiből aztán alapanyag híján semmi nem lett.
úgyhogy minimál dizájnos sütik készültek édes és sós verzióban.
volt itthon egy tasak mirelit leveles tészta, ezt használtam.
kezdetnek kiolvasztottam mikróban, (ez kicsit túl jól sikerült, tanulság, hogy ne felejtsd el, hogy mi van a mikróban)
azután alaposan belisztezett deszkán kinyújtottam. fogtam egy nagyobb ikeás szuflé formát (bármilyen kisméretű tűzálló edény jó.) rátettem a tésztára lefordítva, és 2 centi plusz ráhagyással körbevágtam. ezt beletettem a kizsírozott (igen, margarin sem volt itthon) szuflé formába, beletöltöttem az előtte felkockázott, vanilliás cukorral, egy mokkáskanál fahéjjal és 3 ek. cukorral megszórt 4 db hámozott almát, majd a széleit ráhajtogattam. ment maxon a sütőbe. 20 perc után megszórtam cukorral a tetejét, és ment vissza, amíg készre nem sült. még melegen megettük és isteni volt, de tényleg.
a tészta maradékát, ami ugye eleve ki volt nyújtva, felszeleteltem kb 5*2 cm-s csíkokra, egy felvert tojással megkentem, (fél is elég lett volna, de fél tojást problémás felverni) zsírozott, lisztezett tepsibe tettem, és vegetával elkevert szezámmaggal megszórtam. ment a sütőbe, arany barnára sült és pont egy tepsinyi lett.
képet majd legközelebb, mert most nem készült. de ilyet még tuti csinálok.
úgyhogy minimál dizájnos sütik készültek édes és sós verzióban.
volt itthon egy tasak mirelit leveles tészta, ezt használtam.
kezdetnek kiolvasztottam mikróban, (ez kicsit túl jól sikerült, tanulság, hogy ne felejtsd el, hogy mi van a mikróban)
azután alaposan belisztezett deszkán kinyújtottam. fogtam egy nagyobb ikeás szuflé formát (bármilyen kisméretű tűzálló edény jó.) rátettem a tésztára lefordítva, és 2 centi plusz ráhagyással körbevágtam. ezt beletettem a kizsírozott (igen, margarin sem volt itthon) szuflé formába, beletöltöttem az előtte felkockázott, vanilliás cukorral, egy mokkáskanál fahéjjal és 3 ek. cukorral megszórt 4 db hámozott almát, majd a széleit ráhajtogattam. ment maxon a sütőbe. 20 perc után megszórtam cukorral a tetejét, és ment vissza, amíg készre nem sült. még melegen megettük és isteni volt, de tényleg.
a tészta maradékát, ami ugye eleve ki volt nyújtva, felszeleteltem kb 5*2 cm-s csíkokra, egy felvert tojással megkentem, (fél is elég lett volna, de fél tojást problémás felverni) zsírozott, lisztezett tepsibe tettem, és vegetával elkevert szezámmaggal megszórtam. ment a sütőbe, arany barnára sült és pont egy tepsinyi lett.
képet majd legközelebb, mert most nem készült. de ilyet még tuti csinálok.
megéheztem... Az almás nagyon szupernek hangzik, a sós variáció nálunk heti gyakorisággal van asztalon:) A fél tojást nem felverni nehéz, hanem feltörni: legalábbis nekem még nem ment...:)
VálaszTörlésja, igen, én is úgy értettem:) bár lehet kapni s-es tojást, és az kb pont erre a célra jó.:)
Törlésjelentem, tényleg nagyon finom volt. szóval mikor lesz legközelebb? :)
VálaszTörléshmm, amint lesz itthon mirelit leveles tészta megint?:) és csak jelzem, hogy a szőlős szószod baromi fini lenne az én almás sütimen..
Törléshmm. nem is rossz ötlet. amúgy igen, az kb bármi ilyesmire jó. de egy kis csokifagyi vagy vaníliafagyi sem rossz ötlet, vagy puding. nyamm.
VálaszTörléseredetileg azt gondoltam, hogy csokiöntet lesz a tetején, de aztán rájöttem, hogy az már úgy sok volna. de még hideg pudingal is letudom képzelni, vagy úgy, hogy az alma közé vanillia pudingot öntök, azzal együtt töltöm a tésztába, és úgy sütöm meg..
Törlésne is fokozd... az már kínzás volna. olyan finom.
VálaszTörléshé, ti most nem fogyóztok?:)
VálaszTörlés:D 90 napos fogyókúra, szénhidrát nap:)
Törlésajjaj, a veszedelem:) de meglesz még a böjtje a mai lazulásnak! (vagy holnap nem gyüminap jön?)
VálaszTörlésdede:)) mondjuk 24 volt szénhidrát, tegnap gyümi, úgyhogy ma fehérje. :)
Törlés