ismét odáig jutottunk a konyha művészetben ÉdesEgyel, hogy a "nincs itthon semmi"-ből isteni kaját rittyentettünk, kb. 15 perc alatt.
kifőztünk negyed kiló tésztát olajos sós vízben, ahogy kell, leszűrtük, ahogy kell, félretettükahogy kell amíg el nem készült a szósz.
még hozzá ez a szósz:
tádámmm, kész is az ebéd.
jó étvágyat!
további egyszerű, gyors, saját recepteket itt is találsz.
kifőztünk negyed kiló tésztát olajos sós vízben, ahogy kell, leszűrtük, ahogy kell, félretettük
![]() |
a kép ugyan a vitaminsziget.com-ról van, de a kaja nagyjából ugyanígy nézett ki. csak túl éhesek voltunk fotózni.. |
még hozzá ez a szósz:
- 3 paradicsomot jó alapos megmosás után cikkekre vágtam
szőröstül bőröstülhéjával együtt. aztán közepes lángon jól megpároltam saját levében, időnként mondjuk nem árt kavargatni, nehogy leégjen. - alaposan megsóztam..
- ..és borsoztam.
- 3 szép, egészséges bazsalikom levélkét szintén alapos fürdőzés után felaprítottam (a középső eret nem árt kivágni, hogy ne legyen rágós.) és rádobtam a már puha és latyakos paradicsomra.
- azután kb fél ek. cukrot szórtam rá
- még egy ideig hagytam hadd főjön szét, kavargattam, és ilyesmi.
- majd lezártam és a tányérkánkra pakoltam a tészta tetejére.
tádámmm, kész is az ebéd.
jó étvágyat!
további egyszerű, gyors, saját recepteket itt is találsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése